Unge Høyres sommerleir
© 2019 av Unge Høyres Landsforbund. 

Kontakt oss:
Telefon: +47 22 82 90 90
E-post: info@ungehoyre.no

Sikkerhet og personvern
 

  • Svart Facebook Ikon
  • Svart Twitter Ikon
  • Svart YouTube Ikon
  • Svart Instagram Ikon

Usikker på hva
du skal velge?

Kontakt oss på info@ungehoyre.no

Skoleringsopplegget 


Unge Høyre tilbyr det beste skoleringstilbudet, enten om du er ny eller om du har vært med i Unge Høyre i mange år. Vi gir deg den perfekte oppladningen til valgkampen slik at du skal være best mulig rustet til å farge Norge blått ved det kommende valget 😊


I år har vi endret skoleringsoppleggene og vi har laget nye, spennende skoleringer. Dette gjør vi for at du som deltaker skal ha et mye større mangfold i hvilket skoleringsopplegg du kan velge. I år gjør vi det mulig for deg å velge skolering etter hva du selv har lyst til å gjøre på sommerleir – vil du ha mer fritid eller kanskje vil du ha ekstra utfordringer og enda mer skolering? Da kan du velge akkurat det skoleringsopplegget som passer deg og dine behov!


Unge Høyres superdebattanter
I år er det igjen klart for skoledebatter i hele landet, og Unge Høyre skal ha de beste debattantene! På sommerleir begynner arbeidet med å gjøre våre debattanter klare til å vinne de store fightene. Vil du bli en superdebattant og vinne skoledebatter eller diskusjoner med kjæresten og familien? Da bør du melde deg på debattskolering! Dersom du skal delta på debattcamp etter sommerleiren må du velge debatt som skoleringsopplegg.
 

 

Forklaring på nivåene:
Nivå 1:
Passer for deg som er ganske ny i Unge Høyre og som trenger en grunnleggende innføring i enten politikk eller debatt. Dette skoleringsopplegget har mer fritid.
Nivå 2: Passer for deg som har vært på noen skoleringer og har grunnleggende forståelse om Unge Høyres politikk. Du bør ha vært på en debattskolering før. Dette skoleringsopplegget har noe mer fritid.
Nivå 3: Passer for deg som er erfaren i Unge Høyre. Det vil være noe mer skolering her enn på de andre gruppene.
Nivå 4: Passer for deg som har vært i debatt før og skal ta skoledebatter i 2019. Her vil det være mer skolering enn på de andre gruppene.

Unge Høyres politikkekspert, kampanjespesialist og kommunikasjon
Vil du være den som kan det meste om alt? Vil du kunne mye om politikk, ideologi, planlegging av kampanjer og bli en av de beste i Unge Høyre innen politisk kommunikasjon? Da er skoleringen i politikk, kampanje og kommunikasjon noe for deg. Her vil du få en grundig gjennomgang av Høyres og Unge Høyres politikk, lære om viktige kampanjeverktøy og utvikle deg innen politikk, kampanje og kommunikasjon.Forklaring på nivåene:
Nivå 1:
Passer for deg som er ganske ny i Unge Høyre og som trenger en grunnleggende innføring i enten politikk, kampanje, ideologi og kommunikasjon. Dette skoleringsopplegget har mer fritid.
Nivå 2: Passer for deg som har vært på noen skoleringer og har grunnleggende forståelse om Unge Høyres politikk og ideologi. Det er en fordel om du har deltatt i kampanjer tidligere, men ikke et krav. Dette skoleringsopplegget har litt mindre fritid enn nivå 1.
Nivå 3: Passer for deg som har god kunnskap om Unge Høyres ideologi og politikk. Her vil det være mer skolering enn på de andre gruppene.

Unge Høyres mester innen politisk kommunikasjon
Lurer du på hvordan politisk kommunikasjon kan flytte fjell? Hvordan du kan forstå og endre politiske overbevisninger? Dette er en intensivskolering innen sosiale medier, politisk kommunikasjon og retorikk og kampanje. Skoleringen i politisk kommunikasjon har begrensede plasser og vil foregå på et videregående nivå. Her kreves det at du har inngående kunnskap om Unge Høyres retorikk, politikk og kommunikasjon. Her vil det være mer skolering enn på de andre gruppene.
 


Høyres Studenter
Vil du debatten rundt middagsbordet, lære deg å overbevise kjæresten om du har rett, eller bare være bedre rustet til å argumentere godt både muntlig og skriftlig? Da vil du ha godt utbytte av de debatt-teknikkene Høyres Studenter skal lære deg på sommerleir. I tillegg vil det være fokus på ulike politikkområder som er viktige for unge. Høyres Studenter har stort fokus på det sosiale aspektet på sommerleir. Vi skal bade, spille spill og du får møte folk fra hele landet!


 

 

 

 

 

 

Parallellsesjoner 

Du kan velge mellom følgende parallellsesjoner:
 

Årets politiske kampanje: Lånekassa for utvikling 
SAIH (Studentenes og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond) kommer og skal lære oss om deres politiske kampanje som handler om hvordan forhindre at ungdommer over hele verden ikke kan ta utdanning på grunn av skolepenger. Utdanning skal være et offentlig gode, ikke en vare.
 

Brexit med Europeisk Ungdom 

Hva er Brexit og hva vil det si for oss? Synes du det er vanskelig å henge med på alt som har skjedd, og skjer med Brexit? Blir det ny folkeavstemning? Alt dette og mye mer får du svar på her!
 

Konflikten i Vest-Sahara 
Vest-Saharakomiteen kommer og skal lære oss om denne årelange konflikten som undertrykker et helt folkeslag – Saharawiene. Konflikten er kompleks og utrolig viktig, og vi kan garantere en lærerik parallellsesjon! 
 

Teknologi og politikk med Evry 

Utviklingen av ny teknologi går i en rasende fart, og digitaliseringen av samfunnet vårt gjør at politikken blir utfordret på å henge med på den teknologiske utviklingen. Hva gjør vi når roboter tar over arbeidsoppgaver, eller når selvkjørende busser tar over kollektivtilbudet? Svaret får du her!
 

Gutter i skolen 

Vi har et gutteproblem i skolen. Mats Kirkebirkeland fra Civita kommer og skal snakke om Stoltenberg-utvalget sin rapport, som sier at gutter generelt sett sliter mer på skolen enn jenter. Hvis du vil lære mer om hvorfor dette er et problem og hva vi kan gjøre med det må du melde deg på her!
 

Det amerikanske valget
Neste år er det duket for presidentvalg i USA og kampen har allerede i gang! Synes du det er vanskelig å henge med på alle kandidatene, hva partiene står for og hvilke saker som er viktig i USA så må du melde deg på her!
 

Ledelse 

Hva kjennetegner en god leder og hva er god ledelse? Meld deg på her og finn det ut!
 

Kan liberalisering av spillpolitikken redusere avhengighet?
Er gaming avhengighetsskapende, og hva kan man i så fall gjøre for å forhindre avhengighet? Hva kan politikere gjøre? Er det bra at noen har monopol på spill som for eksempel pengespill? For å finne det ut må du melde deg på her!
 

Er det greit at vi selger forsvarsmateriell til land som bryter menneskerettighetene?
Det blir en debatt om nettopp dette temaet på denne parallellsesjonen. Meld deg på!

Workshops 


En dag blir det et mer alternativt skolering hvor det blir arrangert forskjellige workshops, som er mer praktiske enn resten av skoleringen. Det er førstemann til mølla som gjelder, og vi kommer til å gjennomføre ulike nivåer på enkelte workshops basert på nivået du har valgt på skoleringen din.

 

Her er workshopene du kan velge mellom:
 

Klimaspillet med Natur og Ungdom
Vil du være med å redde klimaet? Vil du kutte i klimagassutslipp? Delta på workshop med Natur og Ungdom og bli med å spille klimaspillet.
 

Den nye oljen – «fremtiden på spill»
Dette er et nettbasert spill hvor du får i oppgave å sette sammen ditt eget statsbudsjett. I spillet blir du utfordret på hvorfor du har tatt valgene du har tatt, og du skal prøve å finne «den nye oljen».
 

Ung og folkevalgt
Stikker du som kandidat ved høstens kommune- og fylkestingsvalg? Da er dette den rette workshopen for deg. Her får du tips og triks til årets valgkamp.
 

Hvordan holde gode innlegg på talerstolen
Lasse Fredheim fra sentralstyret lærer deg hvordan bli best på talerstolen! Skal du delta i debatter eller lurer på hvordan det er å stå på en talerstol? Da melder du deg på her.
 

Hvordan bli en superverver
Amalie Gunnufsen fra sentralstyret er en superverver og vil lære deg å bli det også! Synes du det er kleint å spørre om folk vil bli medlem, eller vet du ikke helt hvordan du skal gå frem når du står på stand? Da er dette rette workshop for deg.
 

Leserinnlegg
Lyst til å bli bedre på å skrive leserinnlegg og komme på trykk? Elizabeth Sire fra sentralstyret kan lære deg hvordan skrive de beste leserinnleggene!
 

Politikkutvikling
Lurer du på hvordan man utvikler ny politikk? Ola Svenneby, 2. nestleder i Unge Høyre og Nicolai Langfeldt fra sentralstyret lærer deg hvordan!

Har du innspill til det faglige opplegget? Send oss en e-post på info@ungehoyre.no