Unge Høyres sommerleir
© 2019 av Unge Høyres Landsforbund. 

Kontakt oss:
Telefon: +47 22 82 90 90
E-post: info@ungehoyre.no

Sikkerhet og personvern
 

  • Svart Facebook Ikon
  • Svart Twitter Ikon
  • Svart YouTube Ikon
  • Svart Instagram Ikon

Hva bør jeg ha med på sommerleir?

Under følger noen tips til ting du kan ta med:

Sommerklær
De siste årene har vi vært veldig heldige med været, og vi håper at årets vær blir veldig bra. Vi har prøvd å kontakte værgudene for å bestille veldig bra vær. Vi anbefaler at du pakker med deg sommerklær siden sommerleiren er utendørs! 


Varm genser
Tro det eller ei, men sol, sommer og sørlandsidyll kan også by på litt kalde kvelder. Vi har noen pledd liggende i teltet, men vi anbefaler at du tar med deg litt varme klær dersom det (gud forby) blir litt kaldt én kveld, eller to. Hvis værgudene hører på vår bestilling, håper vi du slipper å bruke den varme genseren.

Toalettsaker
Kanskje noe av det mest basic, men også det som er kjipest å glemme. Alle vil vel ha med seg tannbørsten, tannkremen og deodoranten sin? Vi selger noe hygieneartikler i kiosken på sommerleir, men det anbefales at du tar med det meste du trenger selv. 

Gode sko
Det er dessverre ikke noen elektriske sparkesykler fra voi, tier eller bysykler å oppdrive på sommerleir, men det er til gjengjeld fin natur og turstier dersom du velger å benytte deg av det. Det er liten avstand mellom hyttene, skoleringsområdet og hovedteltet, men ikke så langt at du på død og liv må ha med deg de aller beste skoene med den beste dempingen. Vi anbefaler likevel at du tar med deg gode sko dersom du tilfeldigvis vil ta deg en løpetur eller gå ei litta tur med the chosen one.

 

Fotballutstyr, leggskinn og treningsklær

Å dra på Unge Høyres sommerleir er som å dra på bootcamp: riktignok politisk bootcamp. Vi tvinger ingen til å være fysisk aktive (selv om vi legger opp til flere timer med fysisk aktivitet i skolen), men det er mye av det sosiale opplegget på sommerleir som inkluderer blant annet fotball, volleyball, utendørs quiz og rebus med mer. På kunstgressbanen funker det bra med vanlig joggesko og vanlige fotballsko med knotter. Skruknotter anbefales ikke til andre ting enn å påføre motstanderen din ca. like mye skade som baugen på Helge Ingstad. 

Sengetøy og håndklær
Dette må du kjøpe fra leiren dersom du ikke tar det med selv. Pakkene med sengetøy inneholder laken, dynetrekk, putetrekk og et stort og lite håndkle. Dersom du tror at du trenger mer bør du ta dette med på forhånd. Pakkene med sengetøy og håndklær koster 100,- 

Tobakk

Til alle snusere og røykere: We warn you. Vi selger ikke snus og røyk på sommerleir, og du må derfor ta med deg den nødvendige mengden du tror du kommer til å bruke på fire dager. Alternativt kan du prøve å slutte, men da forventer vi at du også er blid og positiv. Vi orker ikke en sur bestemor på sommerleir. 

 

Badetøy

Hvis værgudene er med oss og temperaturene både i vann og på land er gode, så er Hove et perfekt sted hvor du kan bade og nyte sola. Det kan bli veldig hett på leiren, så ta med deg badetøy om du tror at du er en av dem som trenger å kjøle deg ned. Sentralstyremedlem Amalie Gunnufsen arrangerer morgenbad kl. 08:00 hver dag på sommerleir - uavhengig av vær. Bli med om du vil. 

Penger (helst bankkort)
Det meste på sommerleir er gratis, men hvis du for eksempel har lyst til å kjøpe ting i kiosken, pizzaboden eller vaffelboden kan det være greit å ta med litt penger. Vi tar kort, kontant og vipps, og foretrekker aller helst at du tar med deg bankkort eller bruker vipps som betalingsmiddel. Vi er tross alt kommet til 2019 hvor nye ideer og bedre løsninger er in.

Mobillader
I 2019 tror vi at den kjipeste tingen å glemme er mobillader. Da har du én ting å gjøre: ta med mobillader. Det kan også være lurt å ha med seg en oppladet powerbank dersom batteriet ditt er såpass dårlig at du må lade flere ganger daglig. 

Skrivesaker og noe å skrive på
På en del skoleringsgrupper på sommerleir forventes det at du noterer, og det er derfor lurt at du tar med deg skrivesaker og noe å skrive på. Vi selger dette i kiosken også, men det er ikke ubegrenset opplag. Alternativt kan du ha med både skrivesaker og PC. 

Eventuelt PC (og laderen til den)
Vi skal ikke skryte på oss at sommerleir er stedet hvor du finner verdens beste internett, men det finnes wifi. Dette kan du koble deg på i alle hyttene. Det er strømuttak flere steder på området som gjør det mulig for deg å bruke PC til å notere. PC anbefales dersom du har en så utfordrende håndskrift at du selv ikke forstår hva du skriver. Husk lader - for det er ikke en selvfølge at noen på skoleringsgruppa de har samme pc som deg. 

Myggspray og solkrem

Noen av oss blir lett solbrente eller bitt av mygg. Begge deler kan rent hypotetisk skje på sommerleir, så det kan være lurt å være smartere enn både sola og myggen og ta med seg dette på leiren.